Rumsren på ett kick

Det kan låta som en dröm att den nya valpen skulle kunna bli rumsren på ett kick. Men det är faktiskt sant, redan vid 14 veckor kan man se resultat om man är villig att jobba för det. För den som skaffar hundvalp för första gången så ska denne veta att det är mycket jobb med valpar. Även om majoriteten av tiden är full av mysiga stunder så ska man vara medveten om att det kommer att bli många sönderbitna saker samt nedkissade mattor. Men för den som ändå är sugen på att skaffa litet, den kan följa kommande tips!

När man skaffar en ny valp så måste man vara medveten om det jobb som ligger bakom att få denne rumsren och dessutom lydig. Det är så att alla hundvalpar självklart är individuella och därför går det inte att säga att alla knep funkar lika bra på alla hundar. Men de ska funka, på ett eller annat sätt. Till att börja med så är det en god idé att köpa hundvalpen från en betrodd kennel som har erfarenhet av uppfödning, allt för många går på annonser och sväljer allt med hull och hår. När faktum är att det har ökat betydligt med smuggelhundar. Börja med att välja ut kennel som är intressant, oftast går man efter ras och liknande och det kan finnas flera kennlar som har samma ras. Träffa valpens föräldrar för att avgöra om dessa har ett gott psyke, chansen är då stor att valpen har mycket gott att jobba med. Direkt ni kommer hem så kan ”potträningen” börja och det är bra att lära sig de bästa knepen på en gång:. Valpar kissar och bajsar flera gånger om dagen därför är det ett ständigt vaktande. Det finns två metoder som går att använda, den ena är användningen av tidningspapper, en tidning läggs ut för hunden och den får gå på den, till slut flyttas den ut och så vidare. Men vi kommer att gå in på att göra valpen helt rumsren utan tidning.

  • Valpar kissar och bajsar efter det att de vilat, lekt och ätit. Vid dessa tillfällen är det bara att gå ut med den och se till att den gör sina behov ute.
  • Uppmuntra när den kissar och bajsar ute, men undvik att banna om hunden gör det inne. Istället kan du ignorera det och bara ta upp det.
  • Tecken på att hunden behöver gå är att den cirkulerar på en och samma plats, dessutom brukar de sniffa mycket på stället innan de sätter sig.
  • Undvik att ha mattor inne till dess att hunden är helt rumsren, mattan påminner ofta om gräs nämligen.