Så bygger du en bra hundkoja

Att ha en gedigen och väl utformad hundgård är väldigt användbart och uppskattat av både hund och hundägare. Om du ska bygga en hundkoja med inhägnad är det en fördel att välja bra material för att det ska hålla. Planera och gör ett bra förarbete för att det ska gå lättare att bygga.

Adorable,Welsh,Springer,Spaniel,Dog,Breed,In,Evening.Att bygga en hundkoja med en tillhörande inhägnad är perfekt om du har en hund. Då kan du släppa ut hunden och vara trygg med att den inte smiter iväg. När det kommer till att bygga är det viktigt att ha på sig bra arbetskläder för att skydda kroppen från väder och vind men även för att kunna jobba på ett smidigt sätt. Tänk på att köpa arbetskläder som passar det klimatet som du ska arbeta i. På hösten är det exempelvis lämpligt att ha en arbetsjacka och rejäla arbetsbyxor medan det inte krävs någon tjock jacka på sommaren. Att ha ett par snickarbyxor där du kan ha verktyg och andra saker som du vill ha nära tillhands är perfekt. Det är alltid bra att ha riktigt bra handskar och skor när du ska bygga. Det är bra att köpa dina arbetskläder i god tid för att veta att de hinner komma till byggstarten.

Välj bra material till hundkojan

Många hundar mår väldigt bra av att vara ute i friska luften. Att bygga en hundkoja som är isolerad kan vara en bra idé. Då kan hunden gå in i kojan om det är kallt ute. Tänk på att välja trä som kan stå emot all typer av väder. Tryckimpregnerat trä kan vara en bra idé. När du bygger hundkojan ska du tänka på att den är tillräckligt stor för din hund.

Placeringen är viktig

Att bygga en rastgård runtom där hundkojan står är perfekt. Då kan hunden vara ute mycket. Att bygga en gedigen och väl utformad rastgård kräver lite arbete men är värt mödan. Det är viktigt att tänka på i vilket väderstreck du placerar hundgården och hundkojan. Välj plats med omsorg. Om hunden är placerad på ett ställe där den inte trivs finns det risk att hunden kommer skälla mycket. Att göra ett bra förarbete innan du börja bygga hundgården är en fördel.