Så mår husdjuren bra inomhus på sommaren

Många uppskattar de varma sommardagarna. Några som dock inte gör det är husdjuren. De trivs inte om det blir för varmt inomhus och därför kan det vara smart att installera en värmepump som kan kyla luften.

Nu när sommaren är här kommer värmen med besked. Några som inte gillar värmen är husdjuren. När temperaturen stiger inomhus blir husdjuren obekväma och mår dåligt. För att få det svalt inomhus är det bra att investera i en värmepump som även kan ge kyla. Det är smart att välja värmepump från 20grader för att kunna ha ett svalt hem. En värmepump har många fördelar. Den största fördelen är att investeringskostnaden är låg. Den går även snabbt att installera, är lätt att sköta om och kan ge stora besparingar, speciellt om du endast använder direktverkande el. När du ska köpa en värmepump ska du absolut överväga att köpa en som även kan kyla luften inomhus.

Fördelar med en värmepump:

  • Är billig i drift
  • Enkel att installera
  • Ger bättre inomhusluft
  • Kan ge stora besparingar

Alla mår bra av en behaglig inomhustemperatur

Om du kan kyla ditt hem kan du med gott samvete lämna ditt husdjur hemma när du ska åka iväg och göra ärenden. Det finns myter om att hundar och katter kan bli förkylda men det stämmer inte. Hundar brukar uppskatta en svalare temperatur inomhus när det är väldigt varmt ute. Om ditt husdjur mot förmodan skulle få värmeslag ska du ge den is. Placera det på huvudet, nacken och magen om det är en hund. Ge djuret vatten och låt djuret släcka törsten ordentligt. En kall dusch kan också hjälpa om du har en varm hund. Det är inte bara husdjuren som mår bra av att ha det lite svalare inomhus. Du kommer även må bättre och framförallt kommer du kunna sova bättre om du har en behagligare inomhustemperatur.

Värmepumpen gör inomhusluften renare

Förutom att ge kyla kan en värmepump bidra till en bättre inomhusluft rent generellt. Det är många värmepumpar som har en filterfunktion som rengör luften. Det är många djurägare som använder ett allergifilter som fångar upp över 90 procent av alla allergener som finns i luften.