Motionera hunden med elsparkcykel

Det finns flera sätt att motionera sin hund på ett effektivt sätt. Ett av dem är att använda elsparkcykel. En effektiv motionsrunda med hunden på elsparkcykel ger fördelar till både dig och din hund.

Det många hundägare vet är hur viktigt det är att rasta hunden vid rätt tider på dygnet för att den ska må bra och vara väl omhändertagen. Men ibland kan hundens behov av motion överstiga den tid eller ork som hundägaren har. Om hunden är av en ras som kräver mycket rörelse för att må bra, kan du testköra en elsparkcykel för att se om det passar dig och din hund.

Använd elsparkcykel för effektiv hundmotion

När du använder dig av en elsparkcykel vid hundrastningen har du möjlighet att vara ute längre med hunden. Du kan ta dig längre sträckor och dessutom reglera takten i hur snabbt ni går. Elsparkcyklar blir allt mer populära bland befolkningen, särskilt bland stockholmare som både använder egna elsparkcyklar och hyrda sådana.mAtt motionera ute med hunden är också positivt för människors hälsa. Både kolesterolvärdet och vikten går ner hos hundägaren vid regelbundna motionsturer med hunden.

Välj rätt hund till familjen

Hur mycket motion en hund behöver är mycket beroende på vilken ras det är. De mest populära hundraserna i Sverige är labrador, jämthund och golden retriever. Golden retrievers och labradorer är kända som riktiga familjehundar. Många förvånas över hur aktiva retrievers är. Det är viktigt att känna till hundens rörelsebehov före inköp. En hund bör passa familjen den hamnar i och familjen bör också kunna möta hundens behov. Andra hundar som passar bra för barnfamiljer är parson russel terrier och jack russel terrier. De är mycket sociala och är ett bra val för de som vill köpa en mindre hund. Pudlar brukar också räknas till de mest familjevänliga hundarna, och är bra på att lära sig konster. Det är dock nödvändigt att låta hunden vila ibland. Precis som människor är hundar både i behov av aktiv rörelse och mer lugna stunder tillsammans med familjen.