Fira semester med din fyrbenta bästis

Som hundägare är det roligt att kunna ta med dig vovven överallt. Till skillnad från katter, som helst vill vara hemma och smida ränker, vill hundar alltid vara med. Under de senaste åren har allt fler etablissemang öppnats upp för fyrbenta besökare och idag är det enkelt att ta med dig hunden på semestern.

Hade du tänkt göra en bilsemester i Sverige är det ett kul sätt att upptäcka landet tillsammans med jycken. Överallt finns det spännande natur att upptäcka tillsammans och i städerna finns det parker och hundgårdar där både du och din kompis kan stifta nya bekantskaper. Ska du besöka Göteborg under resan är det smart att boka ett hundvänligt hotell nära Götaplatsen så att du har nära till allt som den trevliga staden har att erbjuda, både för dig och vovven.

Roliga aktiviteter för dig och hunden

Pure,Youth,Crazy.,English,Cocker,Spaniel,Young,Dog,Is,Posing.Förutom klassiska saker som har med promenader och friluftsliv finns det idag mycket mer än så att göra med din hund. Inställningen mot husdjur har förändrats rejält och det finns många caféer och restauranger med regelrätta hundmenyer nuförtiden, såväl som terapihundar på äldreboenden och sjukhem.

Har du planerat göra spabehandlingar under resans gång kan du samtidigt passa på att gå till en hundsalong och låta Fido testa någon av de nya trendfrisyrerna för hundar eller få en skön trimning inför varma sommardagar. Runtom i landet kan du också prova på agilityträning eller hundyoga. Gör en liten sökning för varje ort du tänkt besöka för att planera roliga aktiviteter.

Prioritera säkerheten

Det är viktigt att både du och din hund är trygga och säkra under bilsemestern, och det innebär allt från att aldrig lämna hunden i bilen oövervakad till att din hund ska vara vaccinerad och microchippad. För ökad säkerhet kan du göra en checklista över saker som kan vara bra att ta med, exempelvis

  • Första hjälpen kit
  • Ett koppel med sele som ger dig bättre kontroll över din hund
  • GPS sändare till hundhalsbandet om din hund kommer bort i främmande miljö
  • Telefonnummer till hundkliniker utmed hela rutten

Genom lite planering och förberedelser kan din bilsemester med hunden bli den roligaste du någonsin gjort. Och gladast av allt blir din trogna vän som får vara med dig hela tiden.