Cykla med din hund

För dig som är hundägare finns det ett alldeles ypperligt sätt att träna både dig och hunden: att cykla. Precis som människor mår bättre när de är i god form gör också hundar det. Ännu bättre är att cykelträning med hunden också sparar tid (eftersom träningen också fungerar som rastning).

Om du äger en hund som kräver mycket motion finns det knappast bättre sätt att motionera hunden än att cykla med den. Det blir enkelt att motionera på längre sträckor och du kan lätt hålla ett tempo som ger hunden ordentligt med träning. Samtidigt får du själv motion också, vilket är en välkommen bonus! Bege dig till Cykloteket online och köp en Specialized cykel, ett av de bästa märkena för cyklar som fungerar för generellt bruk, inklusive regelbundna cykelturer med hunden.

Hundar blir glada av att aktiveras fysiskt

En av de populäraste hund-relaterade sökningarna på google är ”hundraser som inte kräver motion”. Många som skaffar hund är uppenbarligen sugna på att hitta en ras som inte kräver mycket aktivitet. Men det är i själva verket få hundraser som verkligen mår bra av att vara inaktiva. Frågar man experterna så är träning bra för hunden av flera skäl. De blir glada av att utföra någonting fysiskt, får hunden beröm efteråt är det ännu bättre.

Cykelträna med hunden – spara tid och få motion

Att träna tillsammans med din hund är ett utmärkt sätt både att träna och spara tid. Tänk dock på att hundens kondition fungerar som din. Om du inte sprungit på några månader är det jobbigt att springa en mil. Precis som när du själv tränar gäller det därför att öka på träningen successivt och vara uppmärksam på hundens signaler.

Innan du beger dig ut för att cykla med din hårige vän bör du precis som i vanliga fall se över din cykel. Kontrollera att allt på din cykel är helt och fungerar och se till att lufttrycket i däcken är bra. Cykla inte för fort med hunden bredvid dig, 90 varv per minut är ett vanligt vid träningscykling, men du får lägga dig lägre i det här sammanhanget.