Skäm bort hunden utan att bli ruinerad

Vill du skämma bort din hund men tänker att det inte får kosta för mycket? Det behöver inte göra ett alltför djupt hål i plånboken att kosta på med lite extra kärlek. Läs mer om hur du kan skämma bort din hund i den här artikeln.

I Sverige behandlas husdjur ofta lika kärleksfullt som vilken familjemedlem som helst – det är såklart inte konstigt med tanke på att de faktiskt också är familjemedlemmar. Det kan dock kosta en slant att ibland skämma bort sitt husdjur. Det är en av anledningarna till att allt fler djurägare upptäckt Animail. Hos Animail hittar du allt du behöver för att ta bort ditt husdjur, oavsett om det handlar om rena lyxprodukter för att skämma bort dina håriga vänner – eller det allra nödvändigaste som kattsand eller hundmat. Ännu billigare blir det om du använder dig av en rabattkod, som du hittar på föregående länk.

Intresset för att köpa hund har ökat

Faktum är att intresset för att köpa hund ökat i Sverige den senaste tiden. SVT Nyheter rapporterar att det troligtvis delvis är en konsekvens av den pågående coronakrisen. Fler människor jobbar hemifrån och ytterligare andra lever socialt begränsade liv. Enligt Svenska Kennelklubben är trafiken till deras sajt för hundköpare två tredjedelar högre än vad den var under motsvarande period förra året. Många försöker i och med det också skaffa sig en uppfattning om vad det faktiskt kostar att ha hund.

Det behöver inte kosta så mycket

Du behöver inte spendera sanslösa summor för att skämma bort ditt husdjur. I alla fall inte som Lisa Simmons. Lisa är en tvåbarnsmamma från Milton Keynes i Storbritannien. I en artikel publicerad av Expressen berättar hon att hon lägger ungefär 11 000 kronor i månaden på prylar till sina fem chihuahuor.

Lyxa till det för hunden

Många vill ibland lyxa till det för sin hund genom att köpa någonting annat än den gamla vanliga hundmaten. Om du hör till dem finns det dock några saker att tänka på. Framför allt att inte ge dem för mycket. Faktum är att det i en studie som publicerades 2015 konstaterades att mer än varannan hund och katt i Sverige är överviktig. Köper du mat från exempelvis Animail är den dock anpassade för hundar, men det kan ändå vara värt att tänka på att inte lyxa till det för mycket.

Högst upp över saker du kan köpa till din hund som inte hör till det allra nödvändigaste finns förstås leksaker. Dragleksaker är en kategori som uppskattas av aktiva hundar som när de leker med dem får leva ut lite av sin rovdjursinstinkt. Om du har en lekfull, snäll hund passar det kanske bättre med en klassisk kastleksak. Bland mer lyxiga tillbehör som fyller större funktion för husse och matte än hunden själv finns GPS-sändaren. Om du har en aktiv hund som tycker om att springa fritt på landet kan det vara ett fantastiskt tillbehör. Du sätter sändaren på hundens halsband och kan sedan spåra hunden med hjälp av en app i din mobiltelefon.