Ta bolån för ett härligt Svensson-liv

Många drömmer om villa, Volvo och vovve men det är inte alltid att vägen dit är kort. Speciellt inte om man ser på det ekonomiskt. Volvon kanske kan vänta men om du absolut vill ha villa och vovve samtidigt måste du planera för det bästa boendet.

Ett bolån är för det mesta aktuellt när du ska köpa bostad. Men när du ska köpa hus för en vovve gäller det att skaffa en villa med trädgård eller uteplats som hunden kan leka eller vistas på. En mindre trädgård eller en stor – om du har en stor hund kan en större trädgård vara bättre medan en liten hund njuter av att bara kunna gå ut på en mindre plätt.

 

En hund kostar!

Att ha ett hus kostar varje månad, inte minst för att betala av på lånet och samtidigt underhålla huset. Du kanske har köpt en villa som behöver renoveras, då tillkommer pengar. Att äga hund kostar en hel del det också i och med försäkringar, valpkurser och tillbehör. Du måste även vaccinera hunden, skaffa pass och chipmärka den samt trimma den när det behövs. Och vi får naturligtvis inte heller glömma bort det faktum att hunden kostar vid själva köpet. Ska du köpa från bra uppfödare ligger priset ofta på 20 000 kr eller mer.

Även uteplatsen där hunden ska vistas måste vara hundanpassad. Kanske vill du hägna in ett område med hundkoja där hunden kan sova under sommaren eller göra en slags hundgård där den kan få vara om dagarna.

 

Ta bästa bolånet

När du tar ett bolån ska du inte välja första bästa bank. Du kan spara massor på att se dig om efter en nyare nischbank som ger fördelaktiga villkor, kanske även för dig som har lite pengar att bidra med. Man diskuterar just nu om ungdomar ska få hela sin kontantinsats istället för att behöva betala 15% som i dagsläget. Det skulle underlätta fler att ta sig in på bostadsmarknaden.