Så bygger du en hundkoja

En hund förtjänar en hundkoja som är gedigen och placerad på ett bra ställe. Ska du riva din gamla hundkoja och bygga upp en ny kommer du får massor med byggskräp. För att slippa lägga tid på skräpet är det en bra idé att hyra en byggsäck.

Funny,Pug,Dog,In,The,Dog,HouseHunden är människan bästa vän och det är självklart att hunden ska ha en egen hundkoja som är bra och rejäl. Har du redan en hundkoja som inte riktigt håller måttet kan det vara en bra idé att riva den för att sedan bygga upp en ny. När du ska riva din hundkoja kommer du få en hel del byggskräp som du måste ta hand om. Istället för att behöva åka till återvinningscentralen och sortera allt är det en väldigt bra idé att hyra en byggsäck där du kan slänga allt skräp. Du kan även slänga spill från den nya hundkojan. Det finns byggsäckar i small, medium och large. När du har fyllt din byggsäck knyter du ihop den och meddelar att du önskar borttransport. Byggsäcken hämtas inom 24 timmar och du får en faktura på posten.

Tänk på placeringen

När du ska bygga upp din nya hundkoja ska du fundera över placeringen. En hund vill kunna spana ut över ägorna och inte få solen rakt i ansiktet. Jordbruksverket har regler ring minimum mått på hundkojor. En hundkoja får inte vara mindre än längden från hundens nos till svansfäste multiplicerat 1,1. Minsta bredd på hundkojan är hundens mankhöjd i meter gånger 1,1 och lägsta höjd är mankhöjden gånger 1,2.

Välj bra material

Det är bra att tänka på att välja ett material som gör att det inte låter en massa i kojan. Undvik material i plåt. Tänk på att hundkojan ska ha bra ventilation, vara isolerad och skydda hunden mot vind, regn, kyla och fukt.