Häst glömdes på Farmen

Årets upplaga av tv-programmet Farmen har sedan start skapat flertalet rubriker, allt från intriger och bråk till bränder. Men den händelse som upprört allra mest är den senaste i raden av händelser – en häst glömdes nämligen över natten med träns i munnen.

Det är inte hästen på bilden som artikeln  handlar om

En van hästtjej kan det här med hur man sköter om en häst, men en sådan tjej, eller kille för den delen, fanns inte i med i årets upplaga av tv-programmet Farmen som sänds på tv4a. Där glömde nämligen en deltagare en utav de viktigaste sakerna efter att ha varit ute på en ritt, nämligen att sela av hästen ordentligt inför natten. Men i stället glömdes hästen bort efter ridturen och fick dessvärre spendera natten med sitt träns kvar i bettet. Som tur var upptäcktes problemet tidigt nästkommande dag när två andra deltagare gick ned till stallplatsen för att se till hästen. De selade genast av henne och väljer sedan att ta upp händelsen vid matbordet senare.

Tv4 kommenterar häst-händelsen

Det var först efter att programmet med den bortglömde hästen som tv4 väljer att kommentera händelsen. Till Expressen säger kanalens presstalesperson, Anders Edholm, att det var en deltagare som glömt betslet under natten efter en sen kväll. Och han tillägger även att det är en ytterst olycklig hädelse samt att han även säger att man från kanalens sida helt enkelt får ta och hålla ännu bättre koll hästarna i framtiden. Likaså ska även årets deltagare fått en rejäl tillsägning på skarpen efter händelsen och tv4 vill understryka att djuren på Farmen är de viktigaste deltagarna och att det aldrig ska kompromissas med djurens efterhållning och skötsel. Till skvallertidningen Hänt säger Edholm även att tv4 självklart följer jordbruksverkets regler för djurhållning och att man även har en veterinär på plats som tittar till djuren som vistas på Farmen regelbundet.