Vi mår bra av djur

Att hunden är människans bästa vän är ett uttryck som är väldigt vedertaget. Och sant! För hur många är vi inte som är riktigt stolta ägare till en riktig fint och ståtlig vovve? Även andra djur är såklart bra för oss, för vi mår helt enkelt bra av djur, men frågan är väl ändå inte om hundar är allra bäst? Visst, alla tycker olika och det varierar såklart från person till person vad man tycker, men en sak är nog säker och det är att hundar är det mest älskade djuret av oss människor. I alla fall här i Sverige, och egentligen vare sig man äger en hund eller inte. De är ju nämligen ett stort ansvar, något som alla inte vill ha utan istället väljer att bara passa grannens någon gång då och då. Och på smp.se så har man faktiskt skrivit om just detta om att vi mår bra av djur:

Alla som haft hund vet hur härligt det är att komma hem till en väntande hund. Total glädje, pussar och svansviftningar kan få även den mörkaste måndag att kännas ljusare. Och snart är det även vetenskapligt bevisat. Professor Kerstin Uvnäs Moberg håller just på att avsluta en studie där man mätt halterna av oxytocin i blodet hos mattar och deras hundar efter en stunds åtskildhet.

En studie som verkligen låter sann! För vem blir inte glad av att umgås med djur? Det finns nog ingen som inte blir minst lika glad som sin hund över att få träffas efter en dag, eller längre period, ifrån varandra.