Våra älskade husdjur

Att ha husdjur är för många en självklarhet. För hur mysigt är det inte att komma hem till en eller flera katter som vill kela? Eller att ha en hund som ens trogna följeslagare och som kanske dessutom kan följa med till jobbet om dagarna. Hund och katt har i princip alltid varit de två husdjur som är överlägset mest populära. Hund- och kattmänniskor har i alla tider argumenterat för sitt favoritdjur och varför detta är bättre än det andra och så vidare.
 
Hund och katt

Katt vs. hund

Kattmänniskorna föredrar ofta katter av anledningen att de är så självständiga och lätta att ha som husdjur. De klarar sig själva hela dagarna och har de bara kattlucka kan de komma och gå som de vill utan att man behöver oroa sig eller hålla särskilt mycket koll. Eftersom de dessutom är mycket kärleksfulla och gillar att bli klappade och gosa i soffan utgör de enligt många egenskaper för ett perfekt husdjur.

Hundmänniskorna däremot har en helt annan åsikt. Enligt dessa är självklart hunden människan absolut bästa vän. Katten däremot är självisk och girig och kommer bara hem när den vill ha mat eller kel. Hunden däremot lämnar aldrig människans sida och ger lika mycket kärlek som den får. Hunden tycker om att umgås och leka, visa kärlek och uppskattning och vill mer än gärna vara med dig oavsett vad du gör.

Oavsett vilket djur man föredrar och väljer att skaffa är det viktigt att vara medveten om kostnaderna. Vaccin, mat, tillbehör, mediciner, sjukvård om ditt djur behöver veterinärvård, kastrering etcetera. Många stora kostnader. För att inte behöva ta sms-lån från Smslånaren eller liknande är det viktigt att ha en buffert för just den här typen av utgifter. Sms-lån kan självklart vara mycket bra eller till och med nödvändigt i vissa fall, men på grund av höga räntor och korta återbetalningstider är detta något man bara ska göra vid absoluta nödfall. En buffert är självklart alltid att föredra. Så innan du skaffar ett husdjur se då till att, för din egen och för djurets skull, ha råd.