Plus och minus med husdjur?

Att ha husdjur är, enligt de flesta, fantastiskt på många sätt. Inte nog att man får sällskap och ovillkorlig kärlek, man får dessutom motion och en anledning till att ta frisk luft med jämna mellanrum. Åtminstone om man har hund, häst eller annat djur som kräver motion och ”rastning”.

Däremot är det ett stort ansvar att ha husdjur och många djur kräver mycket arbete, sällskap och omvårdnad för att må bra. Beroende vilket djur det är man har så kan det dessutom vara ganska kostsamt. En häst kostar mycket både i inköp och i drift. Veterinärbesök, vaccinationer, kastrering etcetera är sådant som är kostsamt oavsett vilket djur det handlar om.

”Katten Gustaf blev biten i benet- och matte Solveig Bengtsson i skånska Glumslöv fick punga ut med knappt 30 000 kronor i veterinärkostnader. Just katter behöver ofta dyrare vård än vad många djurägare tror – och vad de har tecknat försäkring för.”

Hela artikeln kan ni läsa här, i Piteå-Tidningen.

Att ha pälsdjur i hemmet kommer dessutom göra att soffor, kläder och andra textilier blir mer eller mindre täckta av hår. Att ha en bra tvättmaskin och torktumlare som får bort hår från textilierna utan att för den sakens skull täppa igen avlopp och filter är därför att rekommendera för pälsdjursägaren. Innan man skaffar sig ett husdjur gäller det därför att noga tänka igenom om man har den tid, ork och ekonomi som krävs för att djuret ska få ett värdigt och trivsamt liv i ert hushåll.