Människor som inte kan ta hand om sina djur

hundarEn hund har hittats dränkt i en sjö i Borås och en man har blivit dömd för att sparka sönder sin hund. Hur är det möjligt att dessa människor som gjort detta ens får ha ett djur? Det är inte okej någonstans. 

Det är så att man blir illamående, när man läser om hur människor inte kan ta hand om sina djur. Och det känns som att det kommer nyheter som denna konstant? Hur är det möjligt. I artikeln, från tidningen Unt.se, har man alltså rapporterat om hur en man har blivit dömd för spark mot hund. Och nog är det bra att han blir dömd, för det är självklart att någon som sparkar mot en hund ska bli dömd precis som att man ska bli när man sparkar mot en människa. Nästan mer, eftersom de flesta hundarna är försvarslösa. Hemskt.

Dessutom kan inte hunden, eller något annat djur om det är så, ta sig till veterinären på eget bevåg. De måste förlita sig på människorna att ge dem hjälp när det behövs. Herregud, det är galet att människor inte förstår det och tror de kan göra vad som helst mot djuren. Det är viktigt att du som ser att ett djur misshandlas eller är dåligt skött blir omhändertagen, lika viktigt som att du tar ditt eget djur till veterinären när det mår dåligt. Kolla in på http://sollentunadjurklinik.se/ för att se vad ett djur kan vårdas för.

Hunden dränktes i sjön

Ett annat fall, ett ännu värre fall än det vi nämnde ovan är det som Aftonbladet har skrivit om. Det handlar om en händelse i Borås där en dränkt hund har hittats i en sjö. Det är en sjuk historia. Bt.se, Borås lokala tidning, har skrivit om saken och dessutom pratat med mannen som hittade den dränkta hunden. Så här står det:

– Jag stannade till för att det stod ett par på bron och tittade ut över vattnet. De trodde att det låg ett råddjur i vattnet, men jag såg tassarna och förstod att det var en hund av något slag, säger Johan Lindström som först tog för givet att det rörde sig om en olyckshändelse.

Det är svårt att ens läsa om det. Vidare kan vi även läsa att hunden hade strupkoppel på sig som de hade kortat in rejält och även knutit fast i fälgarna som han var dränkt med. De hade antagligen planerat att paketet skulle sjunka till botten. Det är omöjligt att förstå hur man kan göra så mot ett djur? Vad kan motivet vara? Det finns ju så många andra möjligheter, om hunden kanske varit misskött och inte kunde uppföra sig.

Det är helt enkelt sjukt att vissa ens får ha djur. Det måste bli bättre lagar och hårdare krav på de som köper hund, katt eller något annat husdjur. Det har pratats om ”körkort för barn” – körkort för djur är minst lika viktigt. När ska detta annars få ett slut?

Veterinär och hund