Kattunge slogs ihjäl i radio

I Danska radio kunde man om man lyssnade på Radio24syv få höra radiopratare slå ihjäl en kanin med en pump, detta för att visa hyckleriet med att äta kött men att tycka det är fel att döda djur. Programmet har fått oerhörd kritik. 

Hunden är människans bästa vän, men även katten och kaninen ligger högt upp på listan och många är det som ser djuren som en familjemedlem. På www.sollentunadjurklinik.se kan man läsa mer om hur man ska ta hand om sina små kära husdjur för att ge dem den bästa kärleken. Att då i radio få höra hur en kanin blir avlivad för att visa på den dubbelmoral som råder är galen och visar på att något är fel i samhället.

Jag slog över nedre delen av ryggen två gånger så att halskotpelaren gick av. Jag var instruerad av en vårdare från Aalborg Zoo. Vi vill exponera det hyckleri som finns bland många danskar. Danskar som äter kött varje dag, men som tycker att det är fel att döda djur.(läs mer)

Vad som nu hänt har fått stor uppmärksamhet och den stora komikern Ricky Gervais har gått ut med att han misshandlade en dansk dj till döds med en cyklepump, för att visa hur fel mord är. Att kocken Klas Lindberg går ut och uppmanar människor att äta kanin är inget fel skriver SR.se, men det ska inte gå till som det gjorde i radiostudion och detta borde få stora konsekvenser och man kan räkna med många som kommer att stämma programmet. Ta upp kampen om kött, men lämna djuren utanför istället. Djuren är våra vänner och bör behandlas med respekt.