Fota dina husdjur

De flesta som har husdjur är väldigt stolta över sina djur och tycker dem är sötast i världen. Därför är det inte ovanligt att man tar massor av bilder på djuren för att föreviga dem.

837923-pictures-hanging-on-a-rope-of-an-adorable-puppy

I Lokaltidningen kan man läsa om en kvinna som reser världen över för att fota hästar i olika situationer. Hon har fotograferat hästar bland annat i OS och hon har även fotograferat hästar som används som terapi i Västindien. Hon har dessutom fotograferat den beridna högvakten under kronprinsessan Viktorias bröllop. Efter att ha fotat hästar ett par gånger blev hon hästfotograf på heltid. Fotografen säger att det är svårare att fota djur än människor eftersom man inte alltid kan få djuret att göra som man vill och det kan vara svårt att få djuret i ett visst ljus.

Tips för djurfoto

Även om hästar kanske är svårare att dirigera än andra husdjur är det faktiskt lite av en konst att fota djur, vilka det än handlar om. På kamerabild.se kan man läsa om en husdjursfotografs bästa tips för att fånga personligheten hos hundar, katter och smådjur. För att få djuret att stanna på en viss plats när man fotograferar tipsar fotografen om att man först ska hålla upp djuret och klappa och prata med det. Då känner det sig tryggt. Djuret behöver även få gå runt och titta och lukta på platsen där fotot ska tas, annars blir det riktigt knepigt att få djuret att sitta still senare. Det är även viktigt att man har koll på rasens eller djuret beteende och att man vet hur den agerar i olika situationer.

Sätt upp fotot på väggen

Vad man sedan ska göra med sina bilder på husdjuren är självklart valfritt. Man kan exempelvis göra en fotobok av bilderna på http://www.printlife.se/cewe-fotobok.html. Eller så kan man helt enkelt sätta upp några fina bilder på väggen hemma. Här kan man se ett antal bilder på djur som skulle göra sig riktigt bra i vilket hem som helst.