Fågel som husdjur?

Oavsett om man har husdjur som tycker om att kela och gosa eller om man har undulater eller vandrande pinnar som kanske inte är lika sugna på att ligga och gosa i soffan så är husdjur något fantastiskt mysigt att ha.

Känslan av att inte vara ensam hemma, även om det enda sällskapet är en eller två fåglar i en bur, gör otroligt mycket för vår trivsel och vårt välmående.

De flesta som köper husdjur väljer att köpa katt, hund, kanin eller liknande just för att dessa är barnvänliga, mysiga att gosa med, bra sällskap etcetera. Fågel är dock ett husdjur som vi haft i alla tider, trots att det kanske inte är det mest sällskapliga djuret. Om man inte har en tam och pratglad papegoja det vill säga. De flesta av oss föredrar dock att ha ett lurvigt och kärleksfullt djup hemma och kanske nöjer oss med att titta på fåglar genom en kikare i naturen, inte att ha en hemma i bur. För andra, som kanske inte har den tid som en hund faktiskt kräver, är fåglar det perfekta husdjuret just för att de inte behöver lika mycket tid och omhändertagande som många andra husdjur.

Och visst bli man lite sugen på att ha en egen papegoja när man ser den i videon här nedan?